HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 51050 uživatelů

Návody > SAW


Zobrazení:29588
Autor návodu:Michal Paclt (Abecedaher.cz)

Asi se v dnešní době nenajde mnoho lidí, kteří by neznali kultovní sérii Saw. Stejnojmenná hra podle této filmové série je vlastně jakousi akční adventurou postavenou na hledání předmětů, aktivaci objektů, řešení různých hádanek, což je doplněno akčními prvky – souboji s ostatními vězni. Souboje jsou trochu problematické a krkolomné. Při souboji je totiž třeba držet klávesu pro akční mód, což je Shift, a poté tisknout klávesu pro slabý nebo silný útok (číslice 1 nebo 3; číslo 2 je na blokování útoku). Nejlepší je mít revolver, kterým každého slabšího nepřítele zabijete jedinou ranou. Pokud se budete muset rvát nablízko, tak je to nejlepší holýma rukama. Ruce jsou sice jako zbraň nejslabší, ale nejrychlejší. U většiny nepřátele tak stačí držet Shift, rychle za sebou tisknout klávesu 3 a mlátit do nepřítele pěstmi. Nepřátele také můžete nalákat do různých pastí, avšak to poznáte už v samotné hře. Pro provádění činností ve hře se používá klávesa 1, avšak jako alternativu můžete používat levé tlačítko myši. Pokud vám chybí v návodu přesný popis některých hlavolamů, tak tady je problém v tom, že těchto hlavolamů existuje celá řada a pokaždé, když přijdete na určité místo, tak hlavolam, který budete muset absolvovat, může být pokaždé jiný.


Amanda

Nejprve se musíte vyprostit z masky, která vám hrozí roztrhnout čelist. Pohybujte myší krouživým pohybem ve směru šipek. Zároveň musíte rychle mačkat čísla, která se vám objevují na masce. Nakonec strhněte masku z hlavy pohybem myši směrem dolů. Pokud jste vše udělali, jak jsem popsal, tak jste nyní volní a můžete se pohybovat po místnosti. U dveří je kódový zámek, kde je třeba zadat kód. Pokud jsou dveře u záchodových kabinek otevřené, tak je pozavírejte. Nyní vidíte před sebou kód. Problém však je, že první a druhá číslice je neúplná, což vás může mást. Do zámku zadejte tedy číslo 437 a potvrďte jedničkou. Pozice na zámku měníte pohybem myši. Vstupte do chodby a pokračujte až do místnosti, kde se za vámi zabouchnou dveře.

Nyní postupujte přesně podle pokynů Jigsawa. Máte omezený časový limit, ale to se dá bez problémů stihnout (věřte, bude hůř). Otevřte dveře třetí záchodové kabinky a prohledejte mísu, která je plná injekčních stříkaček. Musíte vylovit pojistku, což není žádný problém. Běžte k pojistkové skříni a vložte do ní pojistku. Zároveň spoluvězeň aktivuje spínač ve svojí místnosti. Stiskněte tlačítko u dveří a dveře se otevřou. Projděte do chodby, ve které jsou však rozsypané skleněné střepy. Držte se vlevo, abyste je obešli, jinak vás to bude stát trochu zdraví. Prohledejte skříň po levé straně a získáte stimulant, což je lék, který může vyléčit částečně vaše zranění.

Pokračujte v cestě chodbou a v temné části si posviťte zapalovačem (číslo 4). Projděte dveřmi ke staré televizi a opět na obrazovce uvidíte Jigsawa. Až se vykecá, běžte k žebříku a vylezte po něm nahoru. Vpravo si přečtěte dokument a pokračujte k pletivu. Jste vlastně v chirurgickém divadle.

Vpravo prohledejte mrtvolu a získáte další stimulant. Hned vedle mrtvoly je zvuková zpráva. Po jejím přehrání se vám otevřou dveře dál. Vstupte do místnosti a bude sraženi neznámým mužem. Z odpadkového koše si vezměte kus vodovodní trubky a buďte připraveni na nepřátelský útok. Při boji musíte držet pravý Shift, abyste byli v bojovém postoji. Blokujete údery číslem 2, číslem 3 dáváte silné údery, číslem 1 slabé údery. Až útočníka porazíte, prohledejte jeho mrtvolu a získáte klíč. Vstupte do temné místnosti, kde si vzadu můžete přečíst vzkaz od skládačkového vraha. Vyjděte z temné místnosti a použijte klíč na zamčené dveře. Držte se vpravo, protože v levé části chodby je opět rozsypané sklo.

Na dveřích je past a při jejich otvírání musíte rychle stisknout číslo, které se vám zobrazí, jinak vám nastražená brokovnice ustřelí hlavu. V další místnosti vstupte do levých dveří a vpravo si přečtěte zprávu. Seberte hřebík a vyjděte ven. Na židli je ještě obvaz, který můžete použít pokud jste zraněni. Přistupte k zamčeným dveřím, které nyní musíte odemknout. Musíte však vyřešit malý hlavolam. Je to velice jednoduché – musí spolu sousedit vždy stejné symboly. Projděte do chodby, kde jsou vlevo zamčené dveře. Běžte chodbou dál a vpravo můžete vstoupit do malé místnosti vpravo, kde je zvuková nahrávka a také další zpráva.

Vyjděte ven a pokračujte dál chodbou. Na malém stolku vpravo je zpráva a o něco dál prohledejte respirátor. Dojděte až na temný konec chodeb a otevřete dveře, na kterých je opět brokovnicová past. Vlevo jsou zamčené dveře. Vejděte do dveří vpravo a probourejte zeď v místě, kde je vidět prasklina. Seberte ze stolku pojistku a prolezte do předchozí místnosti. Vložte pojistku do pojistkové skříňky a na chodbě se vám otevřou dveře.

Vejděte do místnosti s mrtvolami na stolech. Nejprve si u těl seberte skalpel. Můžete si přečíst jmenovky na prstech u nohou. Nevím, co svým varováním Jigsaw myslel, ale na první pokus jsem pitval špatné tělo, a nic se nestalo, a na druhý pokus jsem trefil správné a získal klíč. Než opustíte místnosti, poslechněte si zvukové zprávy, které najdete na stolcích u mrtvol, a poté ještě prohledejte obvod místnosti. Ze skříňky můžete vzít stimulant, avšak budete muset nejprve vyřešit malý hlavolam. Vždy, když se bod na očíslovaném kolečku přiblíží k druhému barevnému bodu, stiskněte příslušné číslo. Takto postupujte u všech očíslovaných koleček. Pokud uděláte chybu, hlavolam se vrátí o krok zpět.

S klíčem tedy vyjděte ven z místnosti na opačné straně než jste vešli, pokračujte k dvoukřídlým dveřím a odemkněte. Vyřítí se na vás další nepřítel, kterého zabijte jedinou ranou skalpelem. Prohledejte jeho tělo a možná najdete něco užitečného. Jděte do otevřených dveří vpravo a další dveře vpravo odemkněte. V místnosti je kladina nad propastí s bodáky. Přejdete tak, že budete pro chůzi vpřed posunovat myší nahoru a zároveň musíte držet rovnováhu. Na druhé straně vlevo jsou zamčené dveře, ke kterým zatím nemáte klíč. Vejděte tudíž do druhých dveří a projděte temnou chodbou do místnosti s pojistkovou skříní. Ani k té však klíč nemáte. Prohledejte poblikávající objekty a najdete hřebík.

Pokračujte do dalších dveří a projděte ještě několika dalšími dveřmi. V dlouhé chodbě se svíčkami si mezi svíčkami přečtěte dokumentaci jakéhosi pacienta. Přejděte po další kladině a brzy dojdete k díře v podlaze na levé straně. Seskočte dolů a hra se vám uloží.

Na obrazovce se opět objeví Jigsaw a sdělí vám další své zvrhlé myšlenky. Prohledejte skříňky vpravo a najdete pojistku. Nyní přejděte do vedlejší místnosti vlevo, kde jsou rozmístěny bomby. Pusťte si zvukovou nahrávku a otevřte boxy na mrtvoly tam, kde je symbol pistole. Seberte rozdvojku a nyní máte jen několik vteřin na to, abyste z místnosti utekli. Až bomby explodují, vejděte znovu do místnosti a prolezte dírou ve zdi. V místnosti seberte ze stolu čpavek a ředidlo. Nyní se vraťte k místu, kde jste seskakovali dolů. Projděte dozadu do temné chodby a pokračujte až na konec. U zatlučených dveří seberte zvukovou nahrávku a poté vylezte po nedalekém žebříku nahoru.

Brzy dojdete do chodby se zapálenými svíčkami, ve které jste již jednou byli. Pobíhá tady jakýsi muž, kterého můžete, ale nemusíte zabít. V chodbě se svíčkami se tedy dejte vlevo a brzy dojdete do místnosti s pojistkovou skříní. Otevřte ji a čeká vás další hlavolam. Musíte propojit dva červené konce vlevo a uprostřed nahoře se zdrojem vpravo nahoře. Je to velice jednoduché. Jen vám napovím, že všechny tři tyto hořejší části musíte mít natočené tak, aby vývody směřovaly dolů. Po úspěšném zvládnutí hlavolamu stiskněte tlačítko o kousek dál vpravo a poté vyběhněte vpravo do chodby. Proběhněte otevřenou mříží, nad kterou svítí zelené světlo a pokračujte potemnělými chodbami.

Vejděte do dveří vlevo a pozor na brokovnicovou past. V malé místnosti rozmlaťte porušenou zeď vzadu, prolezte dírou, dejte se vpravo, prohledejte mrtvolu a pokračujte dál temnými chodbami.

Brzy dojdete do chodby, kde je dveřní otvor s ostnatým drátem. Vlevo si můžete nacvičit zatarasení dveří, abyste se vyhnuli boji s nepřítelem. Zamkněte dveře klávesou 3 a pak přistupte k nedalekému objektu, který můžete přišoupnout před dveře. Ale raději nepřítele umlaťte a možná u něj najdete něco užitečného. Cesta odkud nepřítel vyběhl je sice slepá, ale na jednom místě můžete nalézt skříň se stinmlantem, přičemž budete muset absolvovat malý hlavolam. Vraťte se zpět do místnosti, kde jste si nacvičovali zatarasení dveří a dejte se do první místnosti vlevo. Po chvíli se za vámi zabouchnou dveře. Seberte zvukovou nahrávku a dozvíte se další Jigsawovy zvrhlé požadavky. Pokračujte přes několik místností dál až se za vámi opět zabouchnou dveře.

Projděte několika místnostmi a dveřmi vejděte do místnostmi s nastraženými výbušninami. Začne vám ubíhat časový limit. Vlevo u dveří je kódovaný zámek, kde zadejte kód 579. Ten se dá zjistit, když vložíte do pojistkové skříňky na zdi pojistku a poté se vám rozsvítí čísla na obrazovkách. Za dveřmi seberte klíč k chirurgickému divadlu a poté budete napadeni jakousi zrůdou.

Až se proberete, odemkněte dveře mezi obrazovkami a projděte ke schodišti, po kterém sestoupejte dolů. U svíčky si přečtěte text o Amandě. Projděte k obrazovce, na které uvidíte Amandu. Pokračujte až do chirurgického divadla, kde uvidíte Amandu naživo.

Po skončení animace musíte rozdělit kuličky s protijedem – červené vlevo a modré vpravo. Důležité je, aby váš první krok byl správný. Pak už jen tiskněte střídavě Shift a Space dokud z toho sebe a Amandu nedostanete.


Jennings

Prohledejte nemocniční vozík a sejděte po schodech dolů. V mezipatře prohledejte další vozík a o patro níž vpravo prozkoumejte mrtvolu. Sejděte až úplně dolů a u zavřených dveří spusťte zvukovou nahrávku. Teprve poté se vám odemknou dveře dál. Pokračujte přes několik místností až do místa, kde vás mříž odřízne od Amandy.

Vlevo za dveřmi uvidíte muže, kterému exploduje obojek a utrhne mu hlavu. Sem se musíte dostat, avšak zatím nemáte klíč. Vlevo prohledejte skříň a získáte další stimulant. Jděte na konec místnosti, kde musíte ze sudu s kyselinou vylovit klíč. Ten pak použijte na dveře vlevo. Vlevo seberte hřebík a o něco dál prohledejte pytel na mrtvoly a získáte náboj do brokovnice a nástražný drát. O kousek dál je jeden takový drát natažený přes cestu. Jděte vlevo k drátu a zneškodněte ho. Získáte do inventáře další nástražný drát. Ten můžete znovu za sebou umístit a připravit tak případným nepřátelům nepříjemné překvapení. Projděte dveřmi a na rozcestí se dejte vlevo. Do chodby uniká pára a vy musíte najít ventil, kterým páru uzavřete. Po skončení Jigsawova proslovu se vám na druhé straně chodby odemknou dveře. Vlevo si přečtěte dokument a poté budete v animaci omráčeni zrůdou v masce. Až se proberete zjistíte, že máte na krku výbušný obojek. Jděte do otevřených dveří vlevo. Vejděte do levé kabinky a opět budete muset ze záchodové mísy plné injekčních stříkaček vylovit klíč. Jděte do předchozí místnosti a odemkněte dveře vlevo. Vlevo z regálu si jako provizorní zbraň seberte umělou končetinu.

Jděte vpřed a narazíte na dalšího muže s výbušným límcem. Nesmíte se zdržovat v jeho blízkosti, jinak váš límec po chvíli exploduje. Jeho límec funguje přesně opačně. Když se k němu přiblížíte, tak jeho límec se aktivuje a naopak vybuchne, když se od něj vzdálíte. Musíte mu tudíž utéct, někde se schovat nebo zalígrovat. Až se muže zbavíte, tak na konci chodby zahněte vlevo a odemkněte si dveře pomocí hřebíku. V malé komoře prohledejte skříně a také je tu kufřík od Jigsawa. K jeho otevření však musíte propojit dvě ozubená kolečka dalšími ozubenými kolečky. Číslem jedna umístíte kolečko, číslem 3 odstraníte a klávesou Space měníte velikost koleček. Raději to však nechte být, protože v kufříku stejně nic není a schovejte si ozubená kolečka na později. Vyjděte ven a projděte dveřmi na konci chodby. V další chodbě se dejte vpravo, protože cesta rovně je slepá, a vyjdete ve velké místnosti. Vlevo na konci jsou dveře a za nimi mrtvola, která má u sebe jen hřebík. Vpravo na konci je za dveřmi skříňka s baseballovou pálkou, kterou můžete odemknout pomocí ozubených koleček. Jděte kolem zábradlí a projděte temnou chodbou (pozor na natažený drát). Vlevo za rohem si přečtěte dokument. Vejděte do dveří před vámi a dejte se vpravo. V místě, kde jiskří elektřina, stiskněte vlevo spínač a poté jděte dál. Vpravo seberte pojistku a o kousek dál si přečtěte vlevo další dokument. Jděte do další místnosti vpravo a seberte ventil.

Nyní můžete jít do temné místnosti vzadu a prohledáním skříněk získat nástražný drát, stimulant a hřebík. Poté odemkněte dveře v místnosti, kde jste našli kolo, umlaťte chlápka a projděte dveřmi. Prohledejte skříně vlevo a získáte náboj do brokovnice, ozubená kola a stimulant. Umlaťte dalšího útočníka a vlevo můžete z legrace otevřít sušičku. Dejte se vlevo a vyjdete opět ve velké tmavé místnosti. Vejděte do další chodby na druhé straně a vracejte se zpět, jak jste původně přišli. Vlevo jsou nově zpřístupněné dveře, tak jimi projděte. Otevřete dveře vpravo a uvidíte jak k vám přibíhá další útočník. Vlevo vložte pojistku do skříňky, zapnete tak elektřinu do kaluže a útočníka zabijete. Můžete prohledat místnost vlevo a další místnost za druhými dveřmi vpravo a najdete spoustu užitečných věcí. Vypněte elektřinu a projděte dveřmi dál. Seberte si útočníkovu baseballovou pálku a projděte dál. Vlevo můžete vypáčit dveře a opět najdete nějaké předměty. Za ohybem vpravo můžete vejít do malé místnosti vpravo a ve skříňkách opět něco nalézt. Pokračujte až k díře v podlaze a seskákejte opatrně dolů.

Na konci chodby můžete vypáčit dveře, avšak v místnosti za nimi je jen lékárnička. Dejte se vlevo a opět budete uvězněni s hrozbou výbuchu bomb. Vejděte do místnosti vlevo a seberte rozdvojku. Vraťte se zpět a použijte rozdvojku na skříňku na zdi. Opět musíte rychle propojit kontakty, teprve poté se časový odpočet zastaví a hrozba bude zažehnána.

Jděte rovně přes rozcestí, poté se dejte vpravo, pod schody pozor na nastraženou výbušninu a dojděte až k místu, kde uchází pára. Vpravo nasaďte ventil na osu a poté ventilem otočte. Projděte chodbou, kde předtím unikala pára a vpravo u mrtvoly zapněte zvukovou nahrávku.

Vpravo za dveřmi u unikající páry můžete vidět brutální scénu. Dojděte na konec a vylezte po žebříku nahoru. Protáhněte se mezi trubkami a slezte po dalším žebříku dolů. Otočte parním ventilem a vedle z regálu seberte dokument a přečtěte si ho. V temné malé místnosti je jen stimulant. Vyjděte do chodby, kde předtím ucházela pára a dejte se vlevo. Dojděte k dalšímu ventilu, kterým rovněž otočte, čímž přesměrujete páru. Projděte vlevo, slezte dolů po žebříku a otočte dalším ventilem. Vraťte se nahoru, opět ventilem přesměrujte páru a nyní projděte pravou cestou k dalšímu žebříku, po kterém rovněž slezte. I tady otočte ventilem a vraťte se nahoru. Nedaleko se vám zpřístupnila kontrolní místnost. Vejděte do místnosti, stiskněte ovládání dveří a poté nově zpřístupněnými dveřmi projděte. Brzy dojdete do místnosti, kde musíte v boji porazit muže s krabicovou maskou na hlavě. Je velice odolný. Snažte se ho lákat do nástražných pastí, které jsou v místnosti celkem čtyři. Vzadu jsou také dveře, za kterými se dá pustit proud do kaluže za dveřmi. Využít tohoto k likvidaci nepřítele jsem však nezkoušel; já ho klasicky umlátil. Prohledejte jeho mrtvolu a najdete ventil. Jděte k chodbě, která je zaplněná unikající párou a nedaleko použijte ventil. Budete muset však vyřešit hlavolam s potrubím. Je to mnohem jednodušší, než to vypadá na první pohled. Musíte nejprve vnější kolo nastavit tak, aby potrubí směřovalo do obou vývodů. Vnitřní kola pak směrujte tak, aby konce potrubí směřovaly do konců potrubí u vnějšího kola a takto pokračujte až k nejmenšímu kolu. Pokud vám to nejde, změňte pozici vnějšího kola, protože těch možných pozic je víc a poté opět postupujte až doprostředka dokud páru nezastavíte.

Vejděte do chodby za vašimi zády, kde předtím unikala pára. Seberte z krabičky na stole klíč a nyní máte dvě a půl minuty, abyste odtud utekli, protože parní kotel exploduje. Běžte do tmavého průchodu v pravé části místnosti, protáhněte se mezi potrubím a poté pokračujte chodbami, kterými jste již jednou procházeli.

Až se za vámi zabouchnou dveře, dejte se vpravo. Odemkněte si mříž vpravo, kde předtím zemřel muž skrze výbušný obojek. Na rozcestí se můžete dát vlevo a vzadu vypáčit dveře, avšak za nimi nic moc zajímavého není. Vejděte do místnosti, kde uvidíte vpravo plameny. Vejděte do malé místnosti vlevo a otočte kolem, čímž plameny zastavíte. Poté postupujte dlouhou chodbou, vpravo u televize si přečtěte spis. Brzy dojdete na rozcestí. V místnosti vlevo nic není, jen nápis na zdi, který by vám měl něco napovědět. Jděte tudíž do druhé místnosti, kde visí maso a zatlačte za vozík s masem tak, abyste jím zatarasili vchod do místnosti. Poté zatlačte na ten, který strojí vpravo kolmo k prvnímu vozíku, a nakonec na ten, který blokuje průchod dál. Projděte chodbou a brzy dojdete ke schodišti, po kterém vystoupejte nahoru.

Před vámi jsou dvě nástražné pasti. Na konci místností v celách je několik vězňů. Je třeba je všechny zlikvidovat. Běžte k nim a vždy jednoho nalákejte, aby za vámi běžel. Pak rychle nastražte past na zemi a nechte ho do něj naběhnout. Nakonec budete muset zabít vězně, jehož cela se odblokuje po uplynutí určitého časového limitu. U jeho mrtvoly najdete klíč k peci. Odemkněte si tudíž dveře vpravo a projděte až k místu, kde leží na stole Jennings a nad ním se pohupuje kyvadlo. Toto kyvadlo musíte zneškodnit. Musíte postupně vyřešit 4 hlavolamy na pultech kolem stolu. Musíte poskládat ozubená kolečka u všech hlavolamů a poté kyvadlo vyjede opět nahoru. První hlavolam je velice jednoduchý, poslední naopak nejobtížnější.


Melissa

Jděte vpřed a nyní se musíte rozhodnout, kterou cestou se dáte.
- Levá cesta – je obtížnější. Dojděte k žebříku, vylezte nahoru a na druhé straně seskočte dolů. Vlevo se musíte protáhnout škvírou, přičemž dávejte pozor na vyskakující desky, které vás mohou zabít. V místnosti prohledejte skříňky a seberte rozdvojku. Vraťte se zpět a u dveří použijte rozdvojku na panel na zdi. Vyřešte minihlavolam a projděte dveřmi do chodby. Vpravo si můžete sebrat svítilnu a poté vejděte do dveří vlevo.
- Pravá cesta – je méně náročná. Na místě je však pomalý pohyb a opatrnost. Chodby jsou úplně potmě, takže si musíte svítit. Pokud však máte zapalovač, nesmíte se přibližovat k sudům, jinak je zapálíte a oheň vám ubere část zdraví. Na rozcestí se dejte vlevo a poté projděte nenápadným průchodem vpravo. Dojděte ke dveřím, projděte jimi a vlevo můžete sebrat svítilnu. Následně pokračujte do dveří vpravo.

Vystoupejte po schodech nahoru a projděte dveřmi. Pokračujte temnými prostorami a vlevo pomocí hlavolamu můžete odemknout skříňku. O něco dál můžete sebrat schéma šokové pasti. Dojděte na toalety, kde budete opět muset ze záchodové mísy vylovit klíč. Vraťte se stejnou cestou ke schodišti, sejděte dolů a odemkněte si dveře pod schody.

Sejděte dolů k zatopeným dveřím a projděte jimi. Nyní musíte rychle prohledat skříňky a stoly v místnosti – najdete hřebík a rozdvojku. Poté jděte k zamčeným dveřím a zadejte kód 435. Použijte rozdvojku na elektrickou skříňku a vyřešte malý hlavolam. Nyní se vám odemkly dveře, kterými jste přišli. Projděte jimi a pokračujte zpět ke schodišti.

Vyjděte nahoru a vlevo se podívejte na televizi a uvidíte další scénu. Projděte dveřmi a pokračujte k dalším monitorům. Zabijte útočníka a vlevo na zdi stiskněte tlačítko. Vraťte se o kousek zpět a vpravo vejděte do nově zpřístupněných dveří.

Pokračujte až do místnosti s jakýmsi mučícím nástrojem, který můžete zblízka prozkoumat. Následně si přečtěte dokument vpravo a jděte do dveří vpravo. Poté projděte vlevo dalšími dvoukřídlými dveřmi.

Jděte chodbou vpřed a vlevo v malé místnosti je elektrický rozvod, ke kterému musíte najít rozdvojku. Projděte ohybem chodby a vpravo můžete vejít do místnosti. Můžete vypáčit další dveře a přečíst si v místnosti dokument o figurínách. Vraťte se zpět na chodbu a pokračujte na její konec. Vejděte do dveří vlevo, které se za vámi vzápětí zabouchnou. Do místnosti začne pronikat jedovatý plyn. Důkladně prohledejte všechny kusy nábytku a najdete rozdvojku. Běžte rychle na konec a rozmlaťte porušenou zeď. Protáhněte se do vedlejší místnosti, kde už plyn účinkovat nebude. Přečtěte si dokument o frenologii a poté odstraňte kus nábytku od dveří. Projděte těmito dveřmi, ze země můžete sebrat novou zbraň – revolver. Vraťte se do místnosti s elektrickým rozvodem a vyřešte minihlavolam. Vyjděte do chodby a stiskněte tlačítko u zavřených dveří v ohybu chodby.

Před vámi je hrazda a na druhé straně je nepřítel. Odstřelte ho zdálky revolverem. Poté přejděte přes hrazdu, vpravo ze stolu seberte zvukovou nahrávku a sejděte vlevo po schodech dolů. Pokračujte až ke dveřím po pravé straně, které vedou na dvůr. Nejprve však jděte vlevo, kde je několik kusů nábytku, ve kterých můžete leccos nalézt. Jděte do dveří vpravo a vyjděte ven na dvůr. Na dvoře můžete sejít po schodech ke sklepním dveřím a za nimi nalézt další užitečné předměty. Vraťte se na dvůr a vylezte po žebříku nahoru. Zabijte muže házejícího zápalné láhve. Poté jděte k průrvě ve zdi a vejděte dovnitř. O kousek dál vlevo je zamčená místnost, ale tam je jen svítilna, takže to nemá cenu tam chodit. V chodbě dávejte pozor na past. Za pastí zajděte do místnosti vpravo a přečtěte si spis. Vraťte se na chodbu a pokračujte stále vpřed. Na konci vejděte do dveří vpravo a najdete jednak nějaké užitečné předměty a také další spis. Vraťte se na chodbu a vejděte do dvoukřídlých dveří.

Jděte do druhých dveří vlevo. Nejlépe získejte baseballovou pálku ze skříňky a jděte vpravo, kde odstraňte past a vlevo probourejte zeď. Můžete sice jít do chodby vpravo a poté vlevo přes střepy, pokud se však probouráte zdí, ušetříte si zranění od střepů. Pokud jste odemkli skříňku, můžete si jít doplnit ozubená kola na začátek chodby, kde jsou další v jedné postranní místnosti. Projděte tedy toaletami a dalšími dveřmi vejděte do chodby, kde pokračujte směrem vlevo.

Dojděte až k oknu a seskočte dolů. Slezte po žebříku úplně dolů na dvůr, kde se rvou dva muži. Počkejte si, kdo vyhraje, a vítěze nalákejte do některé z pastí, kterých je na dvoře několik. Klíč, který potřebujete získat, se nachází ve skříňce u třetí bomby vlevo (bráno od místa, kde jste seskakovali na dvůr). Nyní nechoďte odemykat sklepní dveře, protože za nimi nic není. S klíčem jděte k dvoukřídlým dveřím a odemkněte je.

V chodbě s ostnatým drátem se dejte nejprve vpravo a poté zajděte do dveří vlevo. Za dveřmi vpravo jsou jen skříňky s několika předměty. Jděte do levých dveří a vyjděte do chodby. Projděte až na konec a vstupte do prostor, kde je spousta bomb. Nyní se musíte před bombami někam schovat. Vejděte do místnosti vpravo, kde vložte pojistku do skříňky na zdi. Vpravo stiskněte tlačítko a tím otevřete celu, ve které se nachází muž s krabicovou maskou. Pokud máte u sebe ještě revolver, tak ho velice snadno zneškodníte. V jeho cele se podívejte kukátkem ve zdi a v sousední místnosti uvidíte na zdi kód 838. Vyjděte na chodbu, dejte se vpravo a hned vlevo u dveří zadejte onen kód do zámku. Zavřete za sebou, zamkněte a počkejte si až uplyne časový limit. Po výbuchu bomb vyjděte zpět na chodbu a dejte se vlevo, kde je následkem výbuchu díra ve zdi. Projděte touto dírou a poté rozmlaťte zeď. Na toaletách vylovte ze záchodové mísy klíč, otevřte dveře a další dveře klíčem odemkněte. Sejděte po schodech dolů a zajděte vpravo do místnosti osvětlené svíčkami.

Prohlédněte si fotografii a pusťte zvukový záznam. Za vašimi zády si ještě přečtěte výstřižek z novin. Poté přejděte do další podobné místnosti, kde si prohlédněte novinový výstřižek, vpravo si pusťte další zvukový záznam a ještě dál vpravo si přečtěte dokument. Po odblokování dveří pokračujte do chodby. Vpravo projděte dveřmi ke schodišti a sejděte po tomto schodišti dolů. Vpravo si pusťte další zvukovou nahrávku.

Na konci chodby vejděte vlevo do dvoukřídlých dveří. Vlevo vypáčte dveře a přečtěte si vzadu vzkaz od Jigsawa. Poté můžete na pracovním stole zkompletovat šokovou bombu. Pokud jste v minulosti pečlivě prohledávali všechno co se dalo, tak nyní jistě budete mít k dispozici potřebné komponenty. Vyjděte zpět na chodbu a vstupte do dveří naproti.

Nejprve jděte vlevo a projděte dveřmi v mříži. Prohledejte skříňky a získáte rozdvojku. Projděte zpět mříží a použijte rozdvojku na elektrickou skříňku. Uzavřete obvod, čímž si zpřístupníte cely. V levé cele v sošce najdete klíč ke kapli. Jděte ke dveřím, kolem kterých jsou obrazovky a budete svědky dalšího záznamu. Poté se vám odblokují dvoukřídlé dveře, tak jimi projděte dál.

Před vámi je další nepřítel, který má navíc u sebe bombu. Běžte směrem vpravo a projděte několika místnostmi. V poslední místnosti otevřte dveře a opět se vrátíte do hlavní místnosti. Tady je však pojistková skříň a u dveří je kaluž. Jděte otevřít dveře vězni a poté běžte zpět za dveře, kde aktivujte pomocí pojistky elektřinu. Útočník naběhne do elektřiny a ta ho zabije. Prohledejte mrtvolu a získáte rozdvojku. Projděte mříží do chodby, kde byl vězeň. Sejděte po schodech dolů a vpravo použijte rozdvojku na elektrickou skříňku.

Projděte dveřmi a vylezte po žebříku nahoru. Jděte ke dveřím do kaple, které odemkněte. Pokračujte do místnosti, kde budete svědky dalšího představení na obrazovkách. Teprve poté se vám odblokují dveře dál. Doběhněte k Melisse. Abyste ji osvobodili, musíte vyřešit tři magnetické skládačky. Musíte dostat kámen na znak zavináče a nesmíte příliš mnohokrát přejít přes křížky. Problém je také v tom, že kámen během pohybu nelze zastavit a musíte tudíž dělat dlouhé tahy od zarážky k zarážce, či od stěny ke stěně.

Přesný postup:
1. skládačka – vpravo, dolů, vlevo, dolů, vpravo
2. skládačka – nahoru, vpravo, nahoru, vlevo, dolů, vlevo nahoru
3. skládačka – vpravo, dolů, vpravo, dolů, vlevo, dolů, vlevo, nahoru, vpravo, nahoru


Oswald

Projděte ke schodišti a vystoupejte po něm až nahoru. Vejděte do dveří vpravo, kde vás Melissa opustí. Vstupte do místnosti vlevo a poté do dalších dveří vpravo. Projděte dál a ze stolu seberte schéma plynové pasti. Odstraňte nábytek od dveří a projděte do chodby, kde se vám opět ozve Jigsaw. Na toaletě vpravo můžete najít v záchodové míse ozubená kola. Jinak pokračujte dál dveřmi za obrazovkou.

Zahněte do místnosti vpravo a přehrajte si zvukovou nahrávku. Vraťte se do chodby a vyběhněte po šikmé podlaze. Seskočte dolů a jděte na konec chodby. Pokud půjdete po schodech nahoru, tak se setkáte s jedním nepřátelem a za dveřmi, které je možno vypáčit, lze sebrat jen pojistku. Jinak jděte do dveří na konci chodby a projděte tak do jiné chodby. Na konci chodby zajděte do místnosti vpravo a rozbijte zeď. Protáhněte se dírou a jděte vlevo ke schodišti. Utečte chlápkovi s výbušným límcem a poté vystoupejte po schodech nahoru.

Jděte vpřed a zavřou se za vámi dveře. Do uplynutí časového limitu musíte získat první část Jigsawovy skládačky. Ta se nachází v druhé cele vpravo ve skříňce. Musíte opět sestavit ozubená kola. Pokud je nemáte, tak jedny najdete v nedalekém stolku. Po úspěšném sestavení ozubených koleček vyjměte ze skříňky první část skládačky a přečtěte si vedle novinové výstřižky. Vyjděte na chodbu a projděte na konec, kde se po Jigsawově proslovu otevřou dveře. Doběhněte k díře v podlaze a proskočte dolů. Zajděte hned do první místnosti, kde opět uvidíte na obrazovce nějaké záběry. Vlevo si přečtěte dokument a poté rozmlaťte zeď. Protáhněte se do další chodby a proskočte další dírou v podlaze.

Projděte k díře ve stěně a poražte nebezpečného protivníka. Jděte do dveří vpravo, kde se ve skříňce na zbraně nachází revolver (ten rozhodně stojí za získání). Ze stolu ještě seberte schéma výbušné pasti. Pokud půjdete dveřmi dál, tak ve skříňce najdete spoustu užitečných věcí. Vraťte se do chodby a sestoupejte po schodech dolů. Pokud se dáte do dveří vpravo, najdete nějaké pojistky. Jinak vylezte po žebříku nahoru a zlikvidujte dva nebezpečné útočníky. Vyběhněte po šikmé podlaze nahoru a na rozcestí, kde se dejte nejprve vlevo. Vypáčte dveře vlevo a v místnosti si můžete vyrobit výbušnou past. Vraťte se na rozcestí, dejte se vlevo a seskočte dolů. Dojděte do místnosti, kde si opět budete muset vyslechnout Jigsawovy pokyny. Vstupte vlevo do dveří, které se otevřely.

Projděte dlouhou chodbou dokud se za vámi nezavřou dveře. Po dalším proslovu se dejte nově zpřístupněnými dveřmi až ke schodišti. Vlevo si přečtěte dokument.

Sejděte po schodech dolů, pokračujte až k místu, kde se rvou dva muži. Počkejte si, kdo vyhraje, a poté vítěze umlaťte nebo zastřelte. Vlevo seskočte dolů k lešení a poté po dlouhém žebříku vylezte nahoru. Vylezte po ještě jednom žebříku a poté po prkně opatrně přejděte do chodby. Dojděte až na rozcestí, kde je vlevo kódovaný zámek.

K tomuto zámku musíte nyní najít kód. Vpravo přejděte po úzkých prknech a pokračujte až do místnosti, kde se za vámi zavřou dveře.

Nyní máte jen jednu minutu na to, abyste přešoupali vozíky tak, abyste si odblokovali dveře na druhé straně. Není to nic těžkého a dá se to i v tak krátkém časovém limitu stihnout. Vejděte do dveří a zavřete je za sebou. Pokračujte směrem vpravo, kde je zátaras.

Potáhněte bednou k sobě, abyste si uvolnili schodiště. Sestoupejte po schodech dolů a odstraňte další zátaras. Vejděte do temné místnosti s figurínami. Rozsvěcejte světla a v jednom případě uvidíte na zdi kód 206. Na jedné straně se vám otevřely nové dveře, tak do nich vstupte.

Nyní musíte přejít po prkně nad vodou, která je pod proudem. V pravé části místnosti seberte dokument o hydroterapii. Tady přecházení nemá dost dobře smysl, protože na druhé straně je jen skříňka s baseballovou pálkou. Přejděte tudíž po prkně v levé části místnosti a vpravo si přečtěte dokument o trepanaci. Pokračujte k dvoukřídlým dveřím, odemkněte je a vyjděte do chodby. Pokud půjdete vlevo, budete uzavřeni v místnosti, kde je ve skříňce revolver a budete muset rychle sebrat ventil ze skříně a sestavit potrubí pro zastavení plynu. Jinak jděte vpravo, vyjděte po schodech nahoru a můžete vpravo vejít do umývárny, kde je na jednom místě porušená zeď. Za ní je další laboratorní aparatura a také další spis. Přejděte po dvou prknech přes propasti a u dveří na kód zadejte 206. Projděte do temné místnosti, zabijte útočníka a z postele seberte dokument. Přejděte do vedlejší místnosti a seberte druhou část Jigsawovy skládačky.

Vyjděte zpět do chodby a dejte se vpravo. Slezte po žebřících dolů, po krátkém žebříku vylezte a jste opět v chodbě, kde jste už předtím byli. Postupujte chodbou vpřed a vlevo zajděte do místnosti.

Po skončení videa na obrazovce se začne do místnosti hrnout smrtící plyn. Jděte do malé místnosti vpravo a dávejte pozor na nastraženou past. Seberte ze stolu kohout a s jeho pomocí se dostaňte v předchozí místnosti do hlavolamu. Vyřešte hlavolam s potrubím a plyn přestane unikat. Projděte dveřmi do chodby a pokračujte na konec chodby. Vstupte do místnosti, kde musíte na stolku složit Jigsawovu skládačku. Není to tak těžké, jak to vypadá na první pohled. Číslem 1 označíte kostku a pohybem myši vyberete směr přemístění. Potvrdíte opět číslem 1. Začněte od Jigsawovy hlavy, kterou umístěte do horní části skládačky. Projděte dveřmi k Oswaldovi, kde musíte postupně vyřešit tři hlavolamy s elektrickými obvody (ten třetí je nejtěžší).


Obi

Dojděte k žebříku a vylezte po něm nahoru. V animaci budete svědky Oswaldovy smrti. Na konci chodby seskočte dírou dolů a ze stolku seberte zvukovou nahrávku. Vejděte do dveří vlevo a v chodbě vstupte vpravo do další chodby.

Pokračujte až k místu, kde je žebřík a vedle fouká pára. Jděte dál do temné místnosti, vpravo si přečtěte spis a vstupte vpravo dveřmi na toalety. Vylovte ze záchodové mísy klíč od komory, vyjděte z místnosti a odemkněte protější dveře. Slezte po žebříku dolů a tady narazíte na dalšího protivníka s výbušným límcem. Jednoduše mu utečte zpět na žebřík a nahoru a po chvíli mu límec exploduje. Slezte zpět dolů a v temné chodbě pozor na nastraženou past. Na konci vpravo můžete otevřít skříňku od Jigsawa pomocí ozubených koleček. V kufříku je jen čpavek a ředidlo, takže pokud tyto předměty nepotřebujete, tak to nechte být. Vlevo otočte ventilem, čímž zlikvidujete unikající páru. Vracejte se stejnou cestou zpět a vylezte po žebříku, u kterého unikala pára. Přejděte po prkně přes propast a pokračujte ke dveřím, které mají opět kódovaný zámek. Jděte do dveří vpravo a použijte promítačku. Na zdi na obrázcích se vám objeví postupně číslice, ze kterých se skládá kód. Vraťte se do chodby a zadejte u zámku kombinaci 628. Projděte až k díře v podlaze a seskočte dolů.

Poté co si vyslechnete další Jigsawovy zvrhlosti odbočte do chodby vlevo, která je sice slepá, ale na jejím konci si můžete přečíst spis pacienta. Vraťte se do původní chodby a pokračujte na rozcestí. Vpravo jsou zamčené dveře, které potřebujete odemknout. Běžte vlevo a dveřmi vpravo vstupte do místnosti. Na zdi vlevo propojte elektrický obvod a na druhé straně stiskněte tlačítko pro otevření dveří. Zabijte útočníka a poté projděte zpřístupněnými dveřmi. Pokračujte až na rozcestí chodeb, kde je na zdi červený nápis.

Nejprve si přečtěte poznámku, která leží na lehátku před vámi, poté jděte vpravo, kde si přečtěte spis pacienta. Následně pokračujte na druhou stranu na rozcestí chodeb. Vpravo si přečtěte další spis pacienta a poté pokračujte chodbou až k místu, kde jiskří elektřina. Vypáčte dveře vlevo a v místnosti si přečtěte další spis. Vraťte se do chodby a vejděte do pravých dveří. Tady je další Jigsawův kufřík, ve kterém je jen nějaká látka na výrobu bomb. Aktivujte spínač na konci chodby a vypněte tak elektřinu. Projděte ke schodišti, vystoupejte po něm nahoru a utečte před chlápkem s výbušným límcem. Pokud chcete, můžete odemknout celu a umlátit dalšího nepřítele, u kterého můžete zase najít nějakou tu chemikálii. Vejděte do pravých dveří a v chodbě pokračujte do dalších dveří vlevo. Vpravo seberte ze stolku poznámku a pokračujte k prkně nad propastí, po kterém přejděte na druhou stranu. Rozmlaťte zeď, projděte do chodby, slezte po žebříku dolů a seberte zmrzlou ruku z kontejneru.

Jděte dál až do chodby s respirátorem. Projděte dveřmi, vlevo z lehátka seberte spis a dalšími dveřmi projděte do chodby, kde jste už jednou byli. Zabijte muže s krabicovou maskou, dejte se vlevo a na konci vstupte do nově otevřených dvoukřídlých dveří vlevo. Jděte rovně a sejděte po krátkých schodech dolů. Projděte několika malými místnostmi až ke schodišti.

Sejděte po schodech dolů a vejděte vpravo do dveří po jejich odblokování. Vyslechněte si další Jigsawovy výlevy. Musíte otevřít dveře pomocí dvou propojení dvou elektrických skříní. Nejprve běžte vlevo. Tady jednu skříň blokuje ucházející pára. Běžte dál vpravo a ze skříňky seberte rozdvojku. Hned vedle je ventil, kterým zastavíte páru. Nyní běžte tedy ke skříňce, kde ucházela pára a propojte všechny obvody. Nyní běžte na druhou stranu od dveří a dávejte pozor na brokovnicovou past. Vlevo od ní v nejzadnější skříňce je druhá rozdvojka. Propojte opět dráty a ještě musíte v časovém limitu doběhnout ke dveřím. Proběhněte dveřmi a pokračujte dál.

Nyní vás čeká podobná, ovšem o poznání obtížnější situace. Dobré je, že časový limit je o něco delší a to sedm a půl minuty. Nejprve běžte vlevo a ze skříňky vpravo seberte rozdvojku. Rozbijte puklou zeď a protáhněte se do malé místnůstky. Odemkněte dveře a projděte k prvnímu rozvodu. Propojte obvody a poté tlačítkem otevřte dveře za vašimi zády a zneškodněte útočníka. Nyní běžte přes rozcestí, kde jste začínali, do dveří naproti. Do této místnosti však začne pronikat jedovatý plyn. Seberte z jedné ze skříněk další rozdvojku a propojte další obvod. Tentokrát to bude jednoduché, protože se jedná o ten nejjednodušší obvod. Jen si hlídejte vaše klesající zdraví. Po zapojení obvodů se vedle otevřou dveře. Vběhněte do nich a jděte k poslední elektrické skříňce. Vlevo ve skříňce je rozdvojka. Po propojení všech obvodů běžte stejnou cestou jak jste přišli ke dveřím, proběhněte jimi a vystoupejte po schodech nahoru.

Projděte k zavřeným dveřím a seberte zvukovou nahrávku. Proběhněte až k peci a vložte do ní zmrzlou ruku. Seberte klíč od krematoria z pece a jděte vlevo od pece, kde klíčem odemkněte dveře.

Nyní musíte zachránit Obiho, což je poměrně snadné. Musíte pospojovat potrubí na třech kolech a pak se otevře Obiho cela. Musíte ale spěchat, protože v Obiho cele neustále narůstá teplota a hrozí mu uvaření zaživa.


Jeff

Vpravo seberte zvukovou nahrávku a po otevření dveří projděte ke schodišti a vystoupejte po něm vzhůru.

Vpravo je sud s kyselinou, ze kterého vylovte klíč a poté odemkněte nedaleké dveře. Projděte až k díře v podlaze a opatrně seskákejte dolů.

Vejděte do velké temné místnosti. Vaše další cesta povede do dvoukřídlých dveří na konci místnosti, avšak ty mají na sobě kódový zámek. Běžte vlevo a vejděte do jiných dveří. Vyjděte po schodech nahoru a zjistíte, že na rozsvícení reflektorů budou zapotřebí žárovky. Sejděte zpět dolů a jděte na opačný konec místnosti. V místnosti vlevo je kufřík od Jigsawa, ve kterém je náboj do brokovnice a schéma výbušné pasti. Vyjděte ven a dejte se do nově otevřených dveří vlevo. Projděte několika místnostmi a zabijte útočníka. Vpravo ze stolu seberte spis a pokračujte dlouhou chodbou, kde se vám odblokovaly dveře. Pokračujte směrem vpravo a vlevo ze sedačky seberte další dokument. Brzy vyjdete v další velké temné místnosti.

Jděte vlevo ke křeslu a prozkoumejte ho. Nyní se cesta rozděluje. Rovně zatím nechoďte, jen můžete najít místnost, kde je další Jigsawův kufřík se schématem plynové pasti a čpavkem. Jděte tudíž od křesla směrem vpravo a na dalším rozcestí můžete ještě jednou zahnout vpravo. Za dveřmi, které se dají vypáčit, je skříň s léky a na zdi skříň s revolverem. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do místa, kde se chodba láme vlevo. V místnosti naproti seberte rozdvojku, vraťte se do chodby a poté zajděte do kanceláře vpravo, kde rozdvojku použijte na elektrickou skříňku. Po propojení všech obvodů stiskněte vlevo tlačítko, vraťte se do chodby a vlevo projděte nově otevřenými dveřmi.

Vlevo v prosklené místnosti si všimněte tří obrazovek, na kterých jsou číslice 0, 3 a 8. Dojděte na konec chodby, kde jsou dveře do kuchyně s kódovým zámkem. Zadejte kód 038 a projděte do chodby, která ústí do jídelny. Dejte se vpravo a dávejte pozor na brokovnicovou past. Jsou tu dveře, které lze vypáčit a za kterými je další pracovní stůl, kde si můžete vyrobit výbušniny. Vpravo od těchto dveří je v temném koutě ventil, kterým otočte. Běžte na druhou stranu místnosti a projděte místem, kde předtím ucházela pára.

V následující místnosti dávejte pozor na další past. Projděte do dveří vpravo a pokračujte do místnosti, kde jsou vpředu zamčené dveře, ke kterým potřebujete sehnat klíč. Jděte tudíž vpravo do otevřených dveří. Zneškodněte past vlevo a vpravo si všimněte polozastavěných dvoukřídlých dveří. Ty vedou zpět přímo do jídelny a je možné je odemknout. Projděte ke schodišti a sestoupejte po něm dolů. Pokračujte chodbou až do místnosti, kde se vám ozve opět Jigsaw. Aktivujte panel vpravo a připravte se vedle hromady cihel. Musíte cihlami sestřelit určitý počet vepřového masa, poté se vám naplní kanál vlevo a budete moci sebrat klíč od mrazáku.

Se získaným klíčem se vraťte po schodech nahoru a v druhé místnosti odemkněte dveře vpravo. Sejděte po schodech dolů a nyní jste v mrazáku. Budete muset přemístit vozíky s masem tak, abyste si zpřístupnili cestu dál. Projděte ke schodišti, vyjděte nahoru a ze skříňky seberte první žárovku. Projděte vpravo dveřmi, které se vám otevřely a postupujte k dalším dveřím, které je třeba odemknout.

Nyní jste se octli ve známé místnosti. Odemkněte dveře naproti a vejděte do jídelny. Nyní se vracejte stejnou cestou, jak jste přišli až do sálu s křeslem. Od křesla jděte vpravo a o kousek dál je kancelář, ve které je ovládání dveří. Před vchodem do kanceláře jsou vpravo dveře a v místnosti za nimi najdete rozdvojku. Tu použijte na elektrickou skříňku a pospojujte dráty. Tlačítkem otevřte dveře, vyjděte ven na chodbu a projděte nově zpřístupněnými dveřmi.

Pokračujte do místnosti s pletivem a vejděte vlevo do dveří s nápisem Storage. Prohledejte skříňky a získáte rozdvojku. Vraťte se do předchozí místnosti, dávejte pozor na past a na místnosti konci zahněte vlevo ke schodišti, po kterém vystoupejte nahoru. Dostaňte se až k přechodu přes propast. Přejděte po prkně na druhou stranu a vlevo v místnosti seberte spis. Pokračujte ke schodišti, po kterém sestoupejte dolů. Jděte do dveří pod schody a projděte na konec zatopeného sklepa. Podívejte se kukátkem ve stěně a uvidíte kód 204. Vyjděte po schodech nahoru a jděte až k místu, kde byly dveře s kódovým zámkem. Zadejte kombinaci 204 a v místnosti s pletivem jděte směrem vlevo.

Projděte na konec chodby a zajděte do místnosti vpravo, kde se protáhněte dírou ve zdi. Jděte dál ve směru šipky ke schodišti, po kterém sestupte dolů. V chodbě zajděte do první místnosti vpravo, kde najdete druhou žárovku. Zároveň se však spustí plynová past, takže rychle najděte ventil a pomocí hlavolamu past zneškodněte.

Vraťte se na chodbu a vejděte do druhé místnosti vpravo. V další místnosti zlikvidujte útočníka a postupujte až k zataraseným dveřím. Odstraňte překážku, odemkněte dveře a projděte do místnosti s pletivem. Pokračujte do dveří, nad kterými je nápis Exit a vraťte se známou cestou do sálu s křeslem.

Pokračujte dál vpravo do temných chodeb. Cestou, kterou už jste šli, se vraťte do velké temné místnosti, kde jsou dveře s kódovaným zámkem.

K nim však zatím nechoďte a jděte rovně. Vystoupejte po schodech nahoru k reflektorům. V jednom žárovka už je, do zbylých dvou ji dejte. Rozsviťte reflektory a přepínáním měňte barvy. Nastavte je tak, aby byl vidět kód 831. Seběhněte po schodech dolů a stejný kód zadejte u zámku dveří. Vstupte do auditoria a pokračujte vpřed k pódiu.

Vystupte nahoru a jděte k místu, kde je Jeff. Na rozsvícených obrazovkách musíte hledat vždy dvě dvojice souvisejících obrázků. Přesný postup tu nejde popsat, protože pozice se mění při každém zahrání. Je to vlastně něco jako pexeso. Za každý špatný tah se Jeffovi zabodne do těla kovový trn. Za dobrý tah mu bude trn naopak vytažen. Je to velice obtížné a je třeba si přesně pamatovat pozice obrázků, jinak tuto zkoušku neuděláte.


Tapp

Projděte na konec chodby a seberte ze stolu zvukovou nahrávku. Poté se vám odblokují dveře, tak jimi projděte k cele s vězněm.

Otevřete celu a zabijte vězně. Projděte celou do další části chodby a pokračujte vpravo k žebříku, po kterém vylezte nahoru. Nahoře opatrně přejděte po prkně.

Pokračujte na konec chodby, kde vstupte do místnosti s dírou přikrytou pletivem. Probourejte zeď a přejděte po prkně až k další díře v podlaze, kterou proskočte dolů.

Jděte na konec místnosti a vpravo za dveřmi, které jdou vypáčit, je laboratorní zařízení. Pokračujte směrem vlevo, kde je na konci porušená zeď.

Probourejte se zdí a protáhněte se mezerou do další místnosti. Tady na vás zaútočí Prasečí hlava. Podle pokynů Jigsawa byste měli použít proti němu různé pasti, avšak já považuji za nejlepší způsob jak ho zabít mlátit ho nablízko pěstmi a to klávesou 3. Sice se může stát, že vás dostane, avšak v tom případě se probudíte v malé místnosti, kde musíte v časovém limitu zlikvidovat bombu a to opět pospojováním drátků. Pokud jste v minulosti opravdu vše pečlivě prohledávali, tak byste v tuto chvíli měli mít u sebe jednu rozdvojku navíc, čímž si ušetříte čas s otvíráním Jigsawovy skříňky, která další rozdvojku obsahuje. Po zlikvidování bomby si však skříňku stejně otevřete, protože rozdvojka navíc se vždycky může hodit. Prasečí hlavě se zdraví nezresetuje, takže ho jednoduše domlaťte a prohledáním jeho mrtvoly získáte klíč od knihovny. Běžte tedy k dvoukřídlým dveřím a získaným klíčem je odemkněte.

Běžte na konec chodby a dejte se vpravo. Vpravo ze skříňky seberte ventil a s jeho pomocí pospojujte potrubí, abyste zamezili pronikání jedovatého plynu. Poté se vám otevřou v chodbě dveře dál.

V místnosti jsou troje dveře – na jedněch je nápis Freedom (Svoboda), na druhých Truth (Pravda) a třetí se vám otevřou po sebrání zvukové nahrávky. Abyste mohli vstoupit do jedněch ze dveří s nápisem, musíte získat nejprve klíč.

Projděte chodbou, dejte se vlevo a projděte do velké místnosti, kde je hned několik nepřátel. Nejnebezpečnější jsou ti, kteří házejí zápalné láhve. Jděte vpravo, slezte po žebříku dolů a hledejte další žebřík, po kterém byste vylezli nahoru. Dostaňte se až ke schodišti, po kterém sestoupejte dolů a projděte dveřmi.

Nyní jste v místnosti s kalužemi vody, do kterých je puštěná elektřina. Přejděte po prvním prkně a zde se cesta rozdvojuje. Vlevo vás však zabije horká pára a je tudíž třeba tuto páru nějak nejprve zlikvidovat. Jděte tedy pravou cestou dokud nedorazíte k ventilu. Otočte ventilem a vracejte se stejnou cestou na rozcestí. Pokračujte po prknech dál vpravo dokud se nedostanete ke dveřím.

Ze skříňky seberte klíč posledního rozhodnutí a vyslechněte si další Jigsawův proslov. Projděte do další místnosti, která se opět začne plnit jedovatým plynem. Vpravo vyběhněte po schodech nahoru a vejděte do malé místnosti. Najděte ventil a odemkněte kolo s potrubím. Srovnejte potrubí, abyste zneškodnili plyn. Vyjděte z místnosti a jděte ke dveřím, u kterých je vpravo elektrická skříňka. Propojte obvody a poté pokračujte dál dveřmi, které se vám otevřely. V dlouhé chodbě zahněte do nenápadné odbočky vlevo a projděte dveřmi.

Projděte temnou místností do místnosti s dveřmi a nápisy. Nyní se rozhodněte, do kterých dveří vstoupíte. Pokud vstoupíte do dveří Freedom, hra pro vás končí. Pokud do dveří Truth, tak je před vámi chodba, kterou proběhněte na konec a vylezte po žebříku nahoru.

Pokračujte k průlezu, kterým se protáhněte, a vejděte do velké místnosti. Přejděte po prkně a jděte dál až k místu, kde jsou nástěnky.

Pusťte se směrem vlevo, kde vidíte otevřený vchod. Vlevo si odemkněte skříňku na zbraně a získáte revolver. Seskákejte dolů a zabijte útočníka. Vypáčte dvoukřídlé dveře na konci chodby a pokračujte dírou ve zdi do další chodby. Vejděte do dveří vlevo a sledujte závěrečnou animaci.

Související hry SAW II: Flesh & Blood



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
90 hlasov

100
60
20

80
40
0
46
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |